Ovo je najbitnija stvar koja određuje hoće li vam Svemir poslati ono za čim žudite!

Afirmacije na prvom mjestu trebaju služiti kao neka vrsta samopodrške, vjere u sebe da možete više i bolje, da ne mora biti onako kako je do sada bilo i da možete kreirati život kakav vi želite.
To je vrlo djelotvorno, sve dok vjerujete u ono što izgovarate. Međutim, problem je u tome što nije dovoljno samo mehanički izgovarati neku tvrdnju, ako u to, zaista u dubini duše – ne vjerujete, ako ne osjećate ono što verbalno poručujete sebi.

Vjerujem da su mnogi imali iskustvo u kojem su pokušali koristiti afirmacije, ali da jednostavno nisu u dubini duše vjerovali u to što izgovaraju i zbog toga nisu imali očekivane rezultate.

Nije stvar u riječima, nego u osjećanju koje imate dok zamišljate priču koju želite da vam se ostvari.

Osjećanje koje kreirate u sebi je trenutak u sadašnjosti.

Poznato vam je da su afirmacije rečenice koje se uvijek izgovaraju u sadašnjem momentu i u potvrdnom obliku. Zašto? Zato jer se tim rečenicama priziva sadašnji trenutak u kojem se potvrđuje da je željena situacija zaista tu, da je zaista već ostvarena, ovdje i sada.

Afirmacije kao rečenice su samo podloga, one su samo pomoć u definiranju onoga što zapravo želimo, osnova za prizivanje “osjećanja” situacije koju želimo ostvariti.

Kako bi procitali ostatak teksta idite na sljedecu stranicu…