Muškarca i ženu razdvaja dvadeset koraka, napravi svojih prvih deset…

Zamislimo da muškarca i ženu razdvaja dvadeset koraka. Dakle, trebaš da napraviš svojih deset koraka i da staneš. Ako te muškarac (ili žena)nije sačekao(la) na tom mestu, nemoj napraviti i jedanaesti korak, jer ćeš onda morati da napraviš i dvanaesti, trinaesti – i tako celog života. Svako bi trebao sam napraviti svojih deset koraka.

1. U životu privlačimo upravo onakvu osobu kakvi smo mi sami
Ako niste zadovoljni svojim okruženjem, zavirite u svoju dušu. Ako mislite da vas prati sreća kada su u pitanju ljudi, to je zato što ste i sami takvi.

Zato, ako želite privući kvalitetnu osobu u svoj život, postanite takvi.

2. Ono što dajemo to i dobijemo
Ponašajte se prema partneru onako biste voleli da se on ponaša prema vama.

3. Svima nama je potrebna ljubav
Ljubav označava prihvatanje, iskrenost, nežnost i brižnost, ona je spremnost da pružamo i snosimo odgovornost, da budemo pouzdani, nesebični i velikodušni. Što više budemo ispoljavali ove osobine, više ćemo dobiti zauzvrat.

Osobine kao što su kao strah, ljubomora, zavisnost, manipulacija, kontrola, očekivanja i optužbe, uništavaju odnose i nemaju dodirnih tačaka s ljubavlju.

4. Svaka reč poseduje moć
Reč može da isceli, a može i da ubije. Pripazite na ono šta govorite. Etikete, uvrede i optužbe stvaraju rane u duši koje teško zarastaju. Reči imaju neopozivo delovanje jer u duši svakog čoveka živi dete koje se plaši da će biti odbačeno.

Pazite da ne podcenite sposobnost da mu nanesete bol. Koristite snagu reči samo da biste upućivali lepe poruke, kao što su komplimenti, pohvale i podrške.

5. Poverenje je životno važan element
Bez njega jedan partner postaje sumnjičav, zabrinut i ispunjen strahom, a drugi oseća da je upao u emotivnu zamku i da mu nije dopušteno da slobodno diše.

Ljubomora je potvrda straha od samoće, niskog samopouzdanja i nedostatka ljubavi prema sebi. Poverenje je neophodan element istinske ljubavi.

Nastavak na sledecoj stranici: