ENERGETSKI OBRASCI BROJEVA

Svi brojevi imaju određene vibracije ili frekvencije. Poznato je da brojevi reflektuju kosmičku energiju, pa je tako svaki broj odraz energetskog obrasca. Brojevi nam također, mogu pomoći da protumačimo karaktere ljudi do kojih nam je stalo.

Broj jedan: 1

Jedan nije najusamljeniji broj, ali je sigurno jedan od najsretnijih. Broj jedan je simbol početaka. Budući da je broj jedan, broj koji je uvijek na vrhu, on je simbol ostvarenja i dostignuća. Broj jedan je simbol sunca, simbolizuje zdravlje, bogatstvo i sigurnost. Ovaj broj teži ka ostvarenju ciljeva i preduzimanju akcija.

Broj dva: 2

Broj dva označava raznolikost. Egipćani su koristili broj dva za pravljenje različitih amajlija i rituala. Oni su vjerovali da sreća dolazi iznutra i ako čovjek posjeduje mudrost i znanje, da je onda zaista sretan. Dva je sretan broj u odnosima i označava snagu, uravnoteženost i partnerstvo.

Broj tri: 3

Trojke su najsretniji brojevi. To je sveti broj sa dozom mistike u svakoj kulturi. Uglavnom, trojke uzimaju moć dvije sile, ujedinjujući ih u jednu novu energiju. Tri može biti vaš sretan broj kada ga koristiti kao tačku fokusa, tj. namjere. Trojka ima izvrsne kvalitete, kao što su strpljenje i vjerovanje, a uspjeh dolazi upravo od tih kombinacija.

Broj četiri: 4

Značenje broja četiri temelji se na stabilizaciji energije. To je sretan broj, povezan je sa kućom i sigurnošću. Broj četiri se pripisuje božanstvu Horusu koji je, prema vjerovanju uvijek daje zaštitu.

Nastavak na sledecoj stranici: