7 stvari koje muškarci zapravo traže u ženama

Istina je da će se svaki muškarac okrenuti za zgodnom i lepom ženom, no to nužno ne znači da bi hteo da bude u vezi s njom ili da je oženi. Većina žena misli kako muškarci traže samo lepe i zgodne te da će jednu od takvih pre pozvati na sastanak. Teorija i praksa dokazuju da to baš i nije tako. Sociolog Entoni Ambrosio otkriva šta muškarci zapravo žele da pronađu u ženama.

A na listi od 7 stvari nijedna nije izgled.

Osobitost
Istinska lepota ne dolazi spolja. Biti lep znači kakva ste zapravo osoba iznutra. Ambrosio kaže kako je upoznao nekoliko žena koje izgledaju savršeno, ali im je karakter prljav kao beton u podzemnoj železnici u Njujorku.

Muškarci žele da žena bude svoja i pokaže kakva je zapravo. Oni u ženama traže oslonac i zato moraju da se uvere da ste u potpuponosti svoji.

(Samo)Poštovanje
Način na koji se predstavljate svetu govori puno o tome kakva ste zapravo osoba. Ukoliko poštujete sebe, svoj prostor i vreme, to je za muškarca signal da ćete poštovati i njegovo. Takođe, zrelost da se stane iza svojih dela i postupaka je vrlo cenjena osobina među muškarcima.

Privrženost
Muškarcima je fizički kontakt jako bitan, za njih sve počinje dodirom. Ženama koje svoju naklonost manifestuju kroz dodir, zagrljaj, stisak muškarci su naklonjeniji, tvrdi sociolog Ambrosio.

Inteligencija
Šta ovo zapravo znači? Ljudi već dugo inteligenciju tumače različito i široko. Kada je traže u ženama, muškarci zapravo žele da pronađu tzv.estrogensku inteligenciju. Traže žensku visprenost, mogućnost brzog delanja, moć organizacije, pronicljivost, multitasking. Sve ono što je među ženama dobro poznato, a muškarcima manjka zbog hormonske raspodele. Muškarci zaista žele ženu koja želi da bude uspešna, ali joj nije jedina briga kupovina torbe po poslednjoj modi.

Nastavak na sledecoj stranici: