10 stvari koje će vam se dogoditi kada naučite da UŽIVATE u SAMOĆI

6. Uživaćete u vašim odnosima još više.

Kada redovno provodite neko vreme sami i konačno počnete uživati u tome, spoznaćete da ćete čak i više uživati u svojim odnosima sa drugim ljudima. To je zato što vam vreme provedeno u miru pruža više osećaja vrednovanja sebe. Samoća vam također pruža osećaj zahvalnosti na svim velikim stvarima koje dolaze iz vaših odnosa sa drugim ljudima, čega ranije uglavnom niste bili svesni.

7. Osećaćete veću nezavisnost.

Nakon što počnete uživati u samoći, osećaćete se više sigurni u svoju sposobnost da zapravo budete sami, što, naravno, dovodi do većeg osećaja nezavisnosti. Više nećete osećati taj strah ili goruću želju za društvom. Više nećete osećati potrebu za stalnom interakcijom sa drugim ljudima, ili teskobu kad oko sebe ne vidite nikoga.

8. Odmorićete se od stalnog pokušavanja da usrećite druge.

kisobranŽivot je ispunjen odnosima, a većina odnosa traju dok su obe strane usrećene. Zavisno o tome kakav je odnos, to se može pretvoriti u iscrpljujući posao. To se ne odnosi samo na bliske odnose, već na sve vrste odnosa. Kad ste sami, jedina osoba oko čije se sreće trebate brinuti u tom trenutku, ste vi. Možete sebi priuštiti stvari koje vas čine srećnim, ali na nekoga drugog možda imaju suprotan učinak.

9. Nećete se morati nikome izvinjavati nizašta.

Kada počnete uživati u samoći, brzo ćete videti da se u samoći ne trebate nikome izvinjavati za ono što ste učinili. Tako često, radimo stvari koje završavaju uznemirujuće za druge ljude, ili povrede njihove osećaje, a zatim se morate brzo izviniti za to.

Ipak, kada ste sami, ne morate se nikome izvinjavati za bilo šta. To uklanja puno pritiska u većini situacija. U samoći ne morate odmeravati svaku izgovorenu reč ili svaki potez jer se bojite da će se neko uvrediti, rastužiti ili naljutiti.

10. Prestaćete tražiti odobravanje.

Toliko često osećamo potrebu da nas prijatelji i porodica podrže u nečemu što nameravamo napraviti. Stalno tražimo od drugih ljudi savete o tome šta bismo trebali učiniti.

Naravno, postoje trenuci u kojima ne samo da je savršeno prihvatljivo pitati za savet, već je to zaista i neophodno. Ipak, postoje i trenuci u kojima smo savršeno sposobni delovati sami, ali ipak u drugima tražimo odobravanje.

Kada počnete više vremena provoditi u samoći, naučićete verovati svojim instinktima i donositi odluke bez potrebe za odobravanjem od strane drugih.

Izvor: lifehack.org / atma.hr